HTML

A Sárkányos Játszótér felemelkedése

Egyszer volt már majdnem nem volt a Sárkányos Játszótér. Zugló talán legjobb helyen lévő játszótere a Rákos patak partján az enyészetnek indult. Nincs hivatalos gazdája, nem az önkormányzat üzemelteti. Úgy gondoltuk, mi szülők, hogy rendbe tesszük. 2010 októberében kezdtük felújítani. Kezdetben vala egy lelkes apuka (én), vett egy fűnyírót és egy fűkaszát és kigazolta a majd egy méteres gazt. Azután csatlakozott még egy ember és már négy dolgos kéz volt. Megmetsződtek a fák, rendbe lett téve a park. A télen elkészült a kapu, amivel zárható lett. Lefestettük a játékokat. A hinta már közös adakozásból lett. Majdnem minden nap csatlakozik egy család, aki segít a fenntartásban. Ha van egy segítő kezed vagy kettő, itt a helyed. Ha tetszik, amit itt látsz, keress meg:
Kovács Krisztián

sarkanyosjatszoter@gmail.com
+36-70/504-9195

Friss topikok

  • pasztiz: Sziasztok! Örömmel írom, hogy ma kint voltunk a Sárkányos Játszótéren, amit időközben felújítottak... (2016.07.25. 20:45) És új sárkányra ébredt a nap
  • adnelim: Sziasztok! Krisztián,szeretném megtudni,hol találom meg a bankszámlaszámot az oldalon??? Üdv Hild... (2012.10.11. 22:47) Az első lépések
  • marguerite.c: bocs, ezt a hintás sztorihoz akartam kommentelni (2012.01.08. 18:29) Közös ügy lett
  • marguerite.c: szia, én attól tartok, a fémek nem maradnának olyan sokáig a helyükön, mint ahogy remélitek. hogy ... (2012.01.08. 18:13) Az út elkészült

Az első lépések

2009.04.29. 02:12 KRi

2009.04.24 16.00-ra írtam ki a gyülekezőt a plakáton a játszótér rendbehozására. Mire 16:01-re odaértem a szemetet már össze is szedtétek. Nagy szó ez ma Magyarországon. Először is van nemes cél, van aki szervezi, és van 13 család akit érdekel sőt annyira érdekel, hogy teljesen magától mindenki megfogja a munkát. Nem vár parancsra, nem ordít hangosan, hogy ez nem az én asztalom, félreteszi a péntek délutános programját is csinálja. Minden tiszteletem. Mi most világítunk a kis hazában.

Ezek történtek eddig:
-szemétszedés, konténerbe elszállítás (a korábbi megállapodás szerint használhatjuk az iskola területén lévő konténereket) 

 -hintát valaki megcsinálta (vetem csavart, csak kicsi vol, mire megvettem a jót és mentem felszerelni már valaki beletett egyet :)

 

 


 

 

 

 

 

 

-párommal kiszedtük a szúrós gyomokat, így akár mezitláb is lehet lenni
-vettem szemészedő fogót, így már le se kell hajolni :)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-elefántos hinta maradékai lebontásra kerültek, csavarok kiszedve, így legalább nem balesetveszélyes.
 
Függőben:
-vettem egy babahintát ha felkerül a kapu feltehetjük, és akkor a kicsik is tudnak hintázni
 
Ez jön most, ebben kellene segítség
-fix szemetes felállítása
-kapu (vagy vas, de félő, hogy új oszlopok kellenének, mert ezek elrohadtak vagy fa, no most erre kitaláltam egy olyat, hogy két oszlop lefúr, felette áthidalógerenda, jó ha van mert nem fog úgy szétfeszülni a két oldalsó mint most, és szeretnék rá egy sárkányos játszótér feliratot keresztbe, ez elég barátságos volna :)
-grafitik eltávolítása (ötlet, hogyan?)
-begazolt homokozó kiásása
-csap megcsinálása
-elefántos mérleghinta kitalálása
-nagycsúszda első lépcsőfok pótlása
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-rugósállatkák kapaszkodóinak pótlása
-padok csinálása
-és amit még szeretnénk

Azt hiszem elindult valami :) Öröm bódottá'

Kri

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanyosjatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr911092819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jutka_Szabi_Villő 2009.04.29. 04:33:02

Sziasztok,
Mi nagyon örültünk a kezdeményezésnek, annak, hogy valaki elsőként kezébe vette a stafétát - így könnyű volt csatlakozni.
Javasolom még, és vállalom is, hogy megpróbálok fedelet szerezni a hinta mögötti lukra (csatornázási kérdésnek gondolom, szóljatok, ha nem az!)
Továbbá felajánlunk 5000 forintot a kapu csináltatására, mert akkor talán az éjjeli szemetelés megoldódhat. Kérdés azonban bennem, hogy azt ki fogja nyitni-zárni?
Üdv,
Jutka

konorbert 2010.10.17. 12:28:41

Köszönjük a sok munkátokat! Mostantól igyekszünk mi is segíteni!

adnelim 2012.10.11. 22:47:49

Sziasztok!

Krisztián,szeretném megtudni,hol találom meg a bankszámlaszámot az oldalon???
Üdv
Hilda
ui.pár hete találkoztunk a játszón,mi lennénk az új "segítő"tagok,talán voltál a férjemnél a Paskál szervizben,ezt csak emlékeztetőként,írom:-)
süti beállítások módosítása