HTML

A Sárkányos Játszótér felemelkedése

Egyszer volt már majdnem nem volt a Sárkányos Játszótér. Zugló talán legjobb helyen lévő játszótere a Rákos patak partján az enyészetnek indult. Nincs hivatalos gazdája, nem az önkormányzat üzemelteti. Úgy gondoltuk, mi szülők, hogy rendbe tesszük. 2010 októberében kezdtük felújítani. Kezdetben vala egy lelkes apuka (én), vett egy fűnyírót és egy fűkaszát és kigazolta a majd egy méteres gazt. Azután csatlakozott még egy ember és már négy dolgos kéz volt. Megmetsződtek a fák, rendbe lett téve a park. A télen elkészült a kapu, amivel zárható lett. Lefestettük a játékokat. A hinta már közös adakozásból lett. Majdnem minden nap csatlakozik egy család, aki segít a fenntartásban. Ha van egy segítő kezed vagy kettő, itt a helyed. Ha tetszik, amit itt látsz, keress meg:
Kovács Krisztián

sarkanyosjatszoter@gmail.com
+36-70/504-9195

Friss topikok

  • pasztiz: Sziasztok! Örömmel írom, hogy ma kint voltunk a Sárkányos Játszótéren, amit időközben felújítottak... (2016.07.25. 20:45) És új sárkányra ébredt a nap
  • adnelim: Sziasztok! Krisztián,szeretném megtudni,hol találom meg a bankszámlaszámot az oldalon??? Üdv Hild... (2012.10.11. 22:47) Az első lépések
  • marguerite.c: bocs, ezt a hintás sztorihoz akartam kommentelni (2012.01.08. 18:29) Közös ügy lett
  • marguerite.c: szia, én attól tartok, a fémek nem maradnának olyan sokáig a helyükön, mint ahogy remélitek. hogy ... (2012.01.08. 18:13) Az út elkészült

És új sárkányra ébredt a nap

2012.10.05. 14:05 KRi

Nekem is nagy meglepetés volt a telefon múlt hétvégén, hogy kellene áram, merthogy kész egy fej. Hogymicsoda?

IMG_0612.jpg

Pár hónappal ezelőtt beszélgettem egy apukával a Kerékgyártó játszón, ücsörögtünk napoztunk, jó volt. Még kölcsön is kértem telefonját, hogy felhívjam a párom, mert az enyém otthon maradt. Aztán rá pár napra épp a Ferihegyi kifutópálya végén néztem a gyerekeimmel a leszálló repülőket (jó móka nagyon) hívott valaki, hogy épp itt áll a Sárkányoson és nagyon tetszik a kezdeményezés, és szívesen beszállna. Mondtam, hogy hurrá. Azt javaslom válasszon a szívéhez közel álló teendőt a tengersok megvalósítandó terv közül. Ez szeretetprogram itt tényleg mindenki azt csinálja, amit szeret. Mondta, hogy elgondolkodik.

Pár nap múlva épp nyírom a füvet a Sárkányoson, amikor odajön valaki, hogy te vagy a Krisztián, igen én lennék. Leültünk beszélgetni. Ő is én is nagyon más ruhában voltunk, nagyon nem esett le a papírtantusz. Kiderült, hogy egy óvodába járnak gyermekeink és basszus tényleg mi már találkoztunk a Kerékgyártóban is, és neki is van kötődése Nagymaroshoz és és.... ott ültünk és azon röhögtünk, hogy ez sok találkozás nem véletlen, ennyiszer nem lehet véletlenül egymásba botlani. Eltelt pár hónap, közben azt tudtam, hogy keresődik a megfelelően szárított fa. Végül megtalálták a cseresznyefát, ami magában rejtette a későbbi fejet. Eltelt újabb pár hónap és meglepetésre jött múlt hétvégén egy hívás, hogy kéne áram, mert itt ma fej nem marad a nyakon.

IMG_0592.jpg

Mindez vasárnap este 7-kor. Szeretem az ilyet, itt látszik, hogy ki van velünk, ki látja a jót és a szépet. Kezdetben próbálkoztunk áram nélkül, majd felhívtam a síiskolás Babos Sanyit, hogy bocsi tudom vasárnap meg este meg minden van, elmehetnék-e érted, hogy legyen áramunk. A válasz az volt, amit reméltem: persze gyere, fél óra múlva már sűvített a flex. :)

IMG_0593.jpg

A szobrot Szécsi András nagymarosi szobrász készítette. Azon kivételes művészek egyike, aki nem csak egy dolgot szeret csinálni, hanem több mások számára összeférhetetlen dologban is jó. Például egyszerre szeret fával és fémmel is dolgozni. A két irányzat kibékíthetetlen volt eddig, és habár elismert művész, egy szebb játszótér megtervezése és elkészítése sem jelent gondot. Igazi polihisztor, nem ragad bele a művészi skatulyába, hanem a szépet beviszi a hétköznapokba is, munkái mellett tanít egy főiskolán, és épp egy küldetésre utazott a Kaukázusba, azért volt fontos az aznapi szerelés, mert másnap hajnalban utazott. Éjjel fél egyre lettünk kész.

IMG_0602.jpg

Nézzétek meg. Tündéri lett. Süsüvel vetekszik kedvességben. Michelangelo azt vallotta, hogy a kőben kezdettől benne van a szobor, ő csak kiszabadítja. Hát valami hasonló történt itt is, volt egy repedés a rönkön, a repedés be lett ragasztva egy fadarabbal, de ez a fadarab adta is magát egy tarajhoz. Tényleg ebben a fában egy sárkány várta, hogy kiszabadítsák. És a szeme. Kőből van. Fa és kő együtt mekkora ötlet. És a pupilla fémgolyó.

IMG_0607.jpg

Kő, fa, fém.

Kő, papír, olló.

Játék a játékban.

IMG_0613.jpg

IMG_0610.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanyosjatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr924821439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fish14 2012.10.08. 18:25:23

Nagyon klassz lett a sárkány! De jó, hogy végre van rendes feje! Sok sok köszönet Szécsi úrnak is!!

bodis.lajos 2013.06.09. 14:00:38

Hahó! Mi újság a játszótéren, és mi újság a közösséggel?

pasztiz 2014.10.12. 11:44:20

Sziasztok!

Sajnos nagyon lehangoló képet mutat a játszótér. A sárkánynak már egy feje sincs, a vár alsó három létrafoka hianyzik, a libikóka elkorhadt, és úgy az egész rendezetlen, elhanyagolt. Gondolom a felújítást végző közösség gyerekei felnőttek, tagjai elköltözhettek. Sajnálom.

pasztiz 2016.07.25. 20:45:12

Sziasztok!
Örömmel írom, hogy ma kint voltunk a Sárkányos Játszótéren, amit időközben felújítottak. Sajnos a háromfejű sárkány már nem található meg, a földből kinövő egyfejű sárkánynak is csak a teste van meg. Már csak ez a blog őrzi emléküket.
Találkoztunk az első felújítást szervező Apukával, és a két gyermekével is. A játszótér ismételt felújításában már az önkormányzat is részt vett. Ha nincs az első felújítás, akkor valószínűleg ez az újabb már nem történhetett volna meg, mivel a játékok gondolom mostanra teljesen tönkrementek volna.
Köszönjük!
süti beállítások módosítása