HTML

A Sárkányos Játszótér felemelkedése

Egyszer volt már majdnem nem volt a Sárkányos Játszótér. Zugló talán legjobb helyen lévő játszótere a Rákos patak partján az enyészetnek indult. Nincs hivatalos gazdája, nem az önkormányzat üzemelteti. Úgy gondoltuk, mi szülők, hogy rendbe tesszük. 2010 októberében kezdtük felújítani. Kezdetben vala egy lelkes apuka (én), vett egy fűnyírót és egy fűkaszát és kigazolta a majd egy méteres gazt. Azután csatlakozott még egy ember és már négy dolgos kéz volt. Megmetsződtek a fák, rendbe lett téve a park. A télen elkészült a kapu, amivel zárható lett. Lefestettük a játékokat. A hinta már közös adakozásból lett. Majdnem minden nap csatlakozik egy család, aki segít a fenntartásban. Ha van egy segítő kezed vagy kettő, itt a helyed. Ha tetszik, amit itt látsz, keress meg:
Kovács Krisztián

sarkanyosjatszoter@gmail.com
+36-70/504-9195

Friss topikok

  • pasztiz: Sziasztok! Örömmel írom, hogy ma kint voltunk a Sárkányos Játszótéren, amit időközben felújítottak... (2016.07.25. 20:45) És új sárkányra ébredt a nap
  • adnelim: Sziasztok! Krisztián,szeretném megtudni,hol találom meg a bankszámlaszámot az oldalon??? Üdv Hild... (2012.10.11. 22:47) Az első lépések
  • marguerite.c: bocs, ezt a hintás sztorihoz akartam kommentelni (2012.01.08. 18:29) Közös ügy lett
  • marguerite.c: szia, én attól tartok, a fémek nem maradnának olyan sokáig a helyükön, mint ahogy remélitek. hogy ... (2012.01.08. 18:13) Az út elkészült

Készül a kapu

2011.04.13. 01:18 KRi

A kapu szükséges. A kapu a határ, a védelem, a bebocsátás és a kizárás, a kerítés értelme, a kerítés feloldása, amióta létezik az emberiség kerítést és kaput épít. Megvédeni az alkotást a pusztulástól. A nyitott kapu a jó kapu. A zárható kapu a jó kapu. Kapu a választóvonal, hogy az ne jöjjön be, aki csak visz, és nem hoz semmit. Míg, aki nappal hoz, az a következő nap is viszontláthassa, amit hozott. Ameddig nincs kapu minden mindenkié, a kapu után azoké, akiknek valóban fontos. Amióta kapu van sokaknak lett fontos. A kapu nagyon kellett.

Hogy ki és hogyan készítse el azon rengeteget gondolkodtam. Egyszerűen nem jutottam túl egy holtponton. A megoldást György barátunk hozta. Sajnos Ő is két ismerősével luftot rúgott. De már 30 évesen éltem annyit, hogy tudtam, hogy minden kudarc mögött ott a későbbi még jobb megoldás lehetősége. Így is lett, ráadásul a megoldás a szánkban volt, csak nem vettük észre. Szintén egy gondolat, hogy a megoldás mindig a szánkban van, de nem vesszük észre, hajlamosak vagyunk az ország és a világ másik végére utazni, ha nem találunk valamit, holott mindvégig ott van előttünk. A megoldás a szemközti gumis műhelyben volt. Összetalálkozott a tenni akarás a tenni tudással. Gyakorlatilag két nap alatt kész voltak a kapuval.

Innen indultunk:

 

Munka a hóban:

 

Közben újraterveztük, alul sűrűbbre vettük a rácsozást, hogy se gyerek ne férjen ki se kutya ne jöhessen be.

A kész hegesztés még festés előtt:

 

 Felül egy rigli védi középen pedig egy golyós zár. Gyerkőc véletlenül nem tudja kinyitni. A kép még a félkész állapotban:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanyosjatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr62821972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása