HTML

A Sárkányos Játszótér felemelkedése

Egyszer volt már majdnem nem volt a Sárkányos Játszótér. Zugló talán legjobb helyen lévő játszótere a Rákos patak partján az enyészetnek indult. Nincs hivatalos gazdája, nem az önkormányzat üzemelteti. Úgy gondoltuk, mi szülők, hogy rendbe tesszük. 2010 októberében kezdtük felújítani. Kezdetben vala egy lelkes apuka (én), vett egy fűnyírót és egy fűkaszát és kigazolta a majd egy méteres gazt. Azután csatlakozott még egy ember és már négy dolgos kéz volt. Megmetsződtek a fák, rendbe lett téve a park. A télen elkészült a kapu, amivel zárható lett. Lefestettük a játékokat. A hinta már közös adakozásból lett. Majdnem minden nap csatlakozik egy család, aki segít a fenntartásban. Ha van egy segítő kezed vagy kettő, itt a helyed. Ha tetszik, amit itt látsz, keress meg:
Kovács Krisztián

sarkanyosjatszoter@gmail.com
+36-70/504-9195

Friss topikok

  • pasztiz: Sziasztok! Örömmel írom, hogy ma kint voltunk a Sárkányos Játszótéren, amit időközben felújítottak... (2016.07.25. 20:45) És új sárkányra ébredt a nap
  • adnelim: Sziasztok! Krisztián,szeretném megtudni,hol találom meg a bankszámlaszámot az oldalon??? Üdv Hild... (2012.10.11. 22:47) Az első lépések
  • marguerite.c: bocs, ezt a hintás sztorihoz akartam kommentelni (2012.01.08. 18:29) Közös ügy lett
  • marguerite.c: szia, én attól tartok, a fémek nem maradnának olyan sokáig a helyükön, mint ahogy remélitek. hogy ... (2012.01.08. 18:13) Az út elkészült

Az út elkészült

2011.11.24. 00:57 KRi

Jó dolog volt kitalálni, összefogni és végigvinni.  Adós voltam az elkészült út képeivel, ezt ezúttal pótolnám.  

Ilyen volt. Ilyen lett általunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Most, hogy elkészült tennék egy kis visszatekintést, hogy hogyan történt mindez:

2011.07.31-én 19:55-kor 16 nappal a harmadik babánk érkezése előtt pattant ki az ötlet a fejemből: az alábbi sms-t küldtem az ismerősöknek, szomszédoknak, rokonoknak, köztük sok korábbi támogatónak:

Jó estét, jó fürdetést. Gyors felmérést szeretnék tartani, hogy mit szóltok hozzá. Azt tervezem, lekövezem a játszóra a feljárót, mert a víz már annyira kimosta, hogy nehéz megközelíteni. Tetszik-e az ötlet? És mivel ez nagy fa egyedül kevés vagyok, tudnátok-e támogatni az elképzelést? Minden támogató család kapna egy saját névre szóló szegélykövet az útban, ami örökké hirdeti jóságát. Köszönöm Krisztián

Aznap sokan visszaírtak, hogy hurrá és beszállnak, úgyhogy örültem, hogy jó volt a gondolat. Másnap az első támogató egy volt kollégám volt. Soha nem is járt a játszón, de tetszenek neki a dolgaim és életében először adott pénzt valamire. Ez komoly dolog. Több barátunk is beszállt, akik szintén még nem is voltak a játszón. Családtagjaink is pl: a párom anyukája is egy elég komoly összeggel, azon nagyon meghatódtam.  És így tovább. Kezdtek jönni a szomszédok is. Mindjárt elsőként a szembe szomszédunk. Jól esett nagyon. És akkor olyan emberek is csatlakoztak, akik még soha nem láttak engem. Látták mit csinálok. Látták a táblát a játszón, levélben írtak egy köszönömöt, kértek egy számlaszámot és utaltak 10000 Ft-ot. Ami nem kevés. Válság van, mindenki spórol mindenen. De azt érezték ez fontos. Maguktól érezték ezt, itt minden szabad akaratból történt. És erre nagyon büszke vagyok.

 

Köszönöm mindenkinek a támogatásokat. Tervezek őszre egy lombösszeszedős nagytakarítást, sokan jelezték, hogy ha pénzzel nem is, de munkával tudnának segíteni, mit szóltok? Van még rengeteg tervem, ha valaki kedvet érez segíteni nekem a szervezésben, kérem, jelezze:  a sarkanyosjatszoter@gmail.com címen.

 

Eggyel vagyok még adós: a személyre szóló névtáblákkal a kövekre. Ezt tavaszra eltenném, még nem állt össze a 100%-os koncepció a fejemben. Kezdetben gondoltam betonfestékre, de az út olyan szép lett, hogy ennél igényesebb megoldás kell. Lehetne kicsi gravírozott rozsdamentes vagy réz lapok leragasztva. Ez már jobb, lehetne egy nagy közös tábla mindenki nevével. Hasonlóan az Állatkert  örökbe fogadói listájához. De végső soron az a legjobb, ha Ti támogatók elmondjátok hogyan látnátok szívesen neveteket.

Addig is, míg az út mellett a feliratok elkészülnek, álljon itt a támogatók büszke listája, eddig 23 család csatlakozott és a költségek 2/3-a jött össze, ami egy 270.000 Ft összköltségű beruházásnál nagyon nagy dolog. Ha valaki kedvet érez még csatlakozni, akkor kérem keressen meg.

Tavasszal pontosítunk, hogy ki mit szeretne pontosan a feliraton látni.

Köszönöm még egyszer!

Nélkülük nem jöhetett volna létre az út:

 

Bognár Imre
Susztár Katalin és Tamás
Krichenbaum Mária
Liszkai Katalin
Liszicza Szilvia
Zsákai Tamás
Szűcs Ibolya
Susánszki Bence és Melinda
Győri Zsófia és Kovács Gábor
Botfalvai család
Hidas Andrea
Virág Attila
Podzimek Zsuzsa
Udvarias Csilla
Kolozsvári Balló Tünde
Kozik Balázs és Kriszta
Czibor Edit
Pap László
Budavári Viktória
Rusai-Firisz Andrea
Babos Sándor
Schlenk József és Schlenkné Kovács Tímea
Kovács Tibor és Kovács Erzsébet

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanyosjatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr763407464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marguerite.c 2012.01.08. 18:13:11

szia, én attól tartok, a fémek nem maradnának olyan sokáig a helyükön, mint ahogy remélitek.
hogy tetszene egy olyan, hogy hobbibetonból önteni kis téglákat, és kis színes kavicsokkal rakni ki a neveket? ezt meg tudjátok csinálni, és olyan jó program lehetne, amit akár az érintett családokkal, gyerekekkel is meg lehet csinálni egy szombati játszónap keretében, a gyerekekenek nagy élmény lehet, és mindennap láthatják utána hosszú időn keresztül a saját munkájukat.

Az ötlethez, a bloghoz és a munkátokhoz nagyon melegen gratulálok, van egy hasonló közösségi projektem a 13. kerületben, és tudom, hogy mennyire nagy feladat. Azt hiszem, nagy szerencsétek is van, ha egy érdeklődő és valamit tenni is hajlandó csoport alakul ki, és ez lehet a legnagyobb értéke és közös tanulsága a résztvevők számára. Hogy lehet javítani a dolgokon magunk körül, pusztán azzal, hogy akarjuk és csináljuk.

az enyém egyébként ez: ultessfat.blogspot.com
süti beállítások módosítása